Nota informativa de SINTTA CAIB respecte a l'esmena a l'Icetazo de 6 anys (no 5!) ininterromputs + concurs per fixesa

REFLEXIONS DAVANT LES DARRERES INFORMACIONS RELACIONADES AMB EL PROJECTE DE LLEI D'ESTABILITZACIÓ DE LA FUNCIÓ PÚBLICA

Des de SINTTA continuam lluitant pel reconeixement de la fixesa d'aquells empleats i empleades públiques que presten el seu servei a les administracions públiques per un període superior als tres anys, en compliment de la Directiva 1999/70 i de les resolucions del TJUE. Si la modificació que s'està tramitant en el parlament espanyol no dóna una solució definitiva i satisfactòria, mantindrem la nostra reivindicació davant les diferents administracions i en la via judicial.

En la modificació que s'està plantejant, s'ha de reconèixer-se la fixesa als empleats públics que hagin prestat els seus serveis durant més de tres anys, com succeïx amb el personal laboral al sector privat i com estableix l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic per a resoldre les ofertes públiques de feina (OEP).

El reconeixement de la fixesa és l'única solució possible, al no existir en el nostre ordenament jurídic cap mesura sancionadora dissuasiva per l'abús de la temporalitat. El concurs de mèrits no és una mesura adequada, tret que sigui restringit als treballadors i treballadores objecte d'abús de la temporalitat i només per als casos d'aquells empleats i empleades públiques que haguessin accedit sense superar cap procés selectiu, la qual cosa ha de ser minoritària, donat que a la selecció dels interins també s'han de respectar els principis constitucionals d'accés a la funció pública. I al que varen accedir superant processos selectius, l'única solució acceptable és la fixesa.

La proposta del requisit de 5 anys ininterromputs en el mateix lloc de treball (6 ja, ara per ara), per a poder accedir a la fixesa amb un concurs de mèrits, és una ocurrència sense suport legal ni judicial a nivell nacional, ni és conforme amb la directiva europea, ni amb els pronunciaments del TJUE.

Quan es diu que el procés de consolidació extraordinari no s'aplicaria a les OEP que estan en marxa, es posa de manifest el desconeixement de la realitat que tenen les administracions públiques, o la falta d'interès a resoldre el problema: això deixaria fora pràcticament a totes les situacions d'abús de temporalitat, regulant a futur i deixant en l'abandó i amb l'únic recurs a la justícia a centenars de milers d'empleats i empleades públiques, amb molts anys de servei i capacitat demostrada; això no faria justícia i generaria una conflictivitat laboral enorme. No ho permetrem!

Per justícia i per seguretat jurídica, les AP han de suspendre de manera immediata els processos selectius en marxa, en espera de la nova regulació; i els diputats i diputades dels diferents partits polítics, han d'abandonar el mercadeig i regular assessorant-se adequadament, atenent la Directiva 1999/70, els nombrosos pronunciaments del TJUE i tribunals espanyols i l'equivalència amb el dret comparat. Si no ho fan així, no es farà justícia, ni s'acabarà amb la conflictivitat laboral i judicial de l'abús de la temporalitat. 

I per descomptat, des del nostre sindicat continuarem donant la batalla en tots els fronts, com fem des de fa anys #Fixesaja #Fijezaya 

SINTTA, UNA OPCIÓ DISTINTA

 


 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Análisis de los resultados provisionales del concurso de méritos CAIB (en especial, A1)

COMUNICADO: SÓLO 79% DE INTERINOS DE LA CAIB HA CONSEGUIDO PLAZA EN LA ESTABILIZACIÓN POR CONCURSO DE MÉRITOS

SINTTA firma la primera convocatoria ordinaria para el reconocimiento del complemento de la carrera profesional en la CAIB