Impresions mesa sectorial de serveis generals CAIB (27/5): Funció Pública nega els legítims drets dels interins

Resum de la mesa sectorial de serveis generals CAIB (27/5)

El 27 de maig es va celebrar una sessió ordinària de la mesa sectorial de serveis generals de la CAIB, on es varen debatre diversos punts a proposta de la nostra secció sindical:

  • El reconeixement de drets als funcionaris interins, com ara el de mobilitat amb la possibilitat de participar a comissions de serveis i concursos de trasllats
  • Poder accedir a llicències per estudis i interès particular
  • La consolidació de grau
  • El pagament de la carrera professional 
  • Poder ser beneficiaris íntegrament del total de les ajudes del fons social.

Com no podia ser d'una altra manera, i seguint la línia negacionista de la directora general de Funció Pública a totes les sol·licituds que realitza aquesta secció sindical, aqueixes varen ser rebutjades, i ens va remetre als tribunals per reclamar-les.

Recordem, que les nostres propostes estan emparades per la clàusula 4a de l'Acord marc de la Directiva 1999/70/CE, que proclama el principi de no discriminació en relació a les condicions de treball entre empleats temporals i fixos, sempre que no hi hagi una causa objectiva que justifiqui aquesta diferència de tracte. Pel que s'ha de concloure la (reiterada) falta de compliment per part d'aquesta administració de la normativa europea, situada a la cúspide de la jerarquia normativa, i de les sentències que emanen del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Ben és cert que aquesta contumàcia incomplidora és generalitzada al nostre país, gran col·leccionista de multes per aquest motiu, encapçalada per l'honorable TS.

L'únic (tebi) suport mostrat va ser a favor que es reconegui al personal interí el pagament de la carrera professional, tot i condicionat al que es decideixi en la Comissió Bilateral entre la nostra comunitat autònoma i el govern central, a celebrar a finals de juny. El ministre "súper IZ", que va declarar ser comprensiu amb la nostra causa en prendre possessió, sembla considerar que la previsió de pagament de la carrera professional als interins de serveis generals de CAIB en els pressuposts de la comunitat pot ser inconstitucional, a diferència del que passa amb els interins del Consell de Mallorca, de l'Ajuntament de Palma , i dels laborals temporals de Govern. Ben curiós, no? Tenim un ferri defensor d'allò constitucional a Madrid.

Us seguirem informant i per descomptat, seguirem insistint en l'aplicació de la Directiva 1999/70/CE, ja que en formar part d'un estat membre de la UE, creiem que el Dret de la UE és plenament aplicable a les Illes Balears. 

SINTTA, UNA OPCIÓ DISTINTA

G
M
T
Text-to-speech function is limited to 200 characters

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Análisis de los resultados provisionales del concurso de méritos CAIB (en especial, A1)

COMUNICADO: SÓLO 79% DE INTERINOS DE LA CAIB HA CONSEGUIDO PLAZA EN LA ESTABILIZACIÓN POR CONCURSO DE MÉRITOS

SINTTA firma la primera convocatoria ordinaria para el reconocimiento del complemento de la carrera profesional en la CAIB