Èxit de convocatória i difusió de la 5a caravana #FijezaYa

Resum i reflex a la premsa de la 5a caravana a Palma🚓🚗🚙🚗🚙 #FijezaYa (9/5/21)

La 5a (no 6a com diu la premsa) caravana de cotxes que va recòrrer Palma, per fer sentir a la societat el nostre crit de justícia cap al col·lectiu interí, ha estat un nou èxit de participació, amb devers 200 vehicles. Des de SINTTA CAIB denunciam així que la llarga cua de la precarietat dels falsos temporals del sector públic continua, sense que els seus causants a les administracions ni els seus còmplices sindicals (interessats només a oposicions) vulguin reconèixer que en realitat són treballadors que realitzen funcions estructurals, als qui correspon un lloc fix i els mateixos drets que els seus companys fixos.

Al dia d'Europa varem reclamar l'aplicació de la Directiva 1999/70/CE i recordar la seva primacia sobre l'BEP i fins i tot sobre la CE, com ha declarat el TJUE. 

 



La caravana, als medis de comunicació

  • Mallorca Diario

"Según ha informado la portavoz de la coordinadora de Temporales e Interinos de Baleares, Sonia González, "se siguen haciendo caravanas y protestas porque no se terminan de atender los derechos laborales de este colectivo, que es lo que se reclama". "No es ningún capricho ni se trata de ninguna arbitrariedad por parte de todo el personal temporal de las administraciones públicas", ha hecho hincapié."

Unos 200 vehículos participan en una protesta contra la temporalidad en la Administración

  • Diario de Mallorca

La portavoz de la Coordinadora de Temporales e Interinos de Baleares ha afirmado "no estar cansados ni frustrados".

Así, Sonia González ha avanzado, que "seguirán con sus reclamaciones porque son legítimas y porque se están defendiendo derechos laborales". "No se va a tolerar que la comunidad autónoma ni el estado español los siga n vulnerando".

"Se llegará a Europa. De hecho, se está recabando información para interponer una denuncia al Estado Español en Europa. Así que, a esto todavía le queda recorrido", ha hecho hincapié.

  • Ib-3 (article amb vídeo)

La portaveu de la coordinadora de Temporals i Interins de les Illes ha precisat que "la directiva europea de 1999/70 empara, en la clàusula 4a, la igualtat de tracte, els mateixos drets laborals, de salari, etcètera”.

Tanmateix, ha advertit, “això no passa a l’administració pública, que pot abusar dels contractes i acomiadar de manera lliure i gratuïta, la qual cosa a Espanya afecta principalment al 70% de dones de més de 45 anys, condemnant-les a una difícil recol·locació”.

 
  • Canal 4 Diario

 La [portavoz de la] coordinadora de Temporales e Interinos de Baleares, Sonia González, se ha mostrado sorprendida de que “donde gobierna el PSOE dicen que la solución ha de venir del Ministerio de Política Territorial y Función Pública, que dirige Miquel Iceta, y donde lo hace el PP dicen lo mismo pero el PSOE defiende férreamente, junto a Podemos y otros partidos, los derechos de este colectivo”.

 
SINTTA, UNA OPCIÓ DISTINTA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Análisis de los resultados provisionales del concurso de méritos CAIB (en especial, A1)

COMUNICADO: SÓLO 79% DE INTERINOS DE LA CAIB HA CONSEGUIDO PLAZA EN LA ESTABILIZACIÓN POR CONCURSO DE MÉRITOS

SINTTA firma la primera convocatoria ordinaria para el reconocimiento del complemento de la carrera profesional en la CAIB